WIE ZIJN WIJ
 
 
 
Even voorstellen
Nico Vink, 51 jaar en sinds 2005 eigenaar/directeur van BiTiS Consulting BV. Ik loop sinds begin jaren '80 mee in de IT industrie. De afgelopen 7 jaren ben ik, als ondernemer, betrokken bij verscheidene initiatieven. Als consultant heb ik projecten gedaan voor Informatie Beheer Groep (nu DUO) in Groningen en ANWB Reizen. In 2006 ben ik ook begonnen met het detacheren van IT consultants en in 2010 heb ik, samen met 2 collega's, Marval Benelux (distributeur Service Management Software, 7 medewerkers) overgenomen. In de winter van 2011/2012 heb ik mijn aandeel in laatstgenoemde 2 bedrijven verkocht en heb ik vanaf maart 2012 genoten van een jaartje sabatical.

Mijn carrièrepad wordt gekenmerkt door een geleidelijke groei. Dit is ook geheel conform mijn filosofie op welke wijze ik mijn carrière heb willen vormgeven. Ik zie mezelf als een praktijkman en wil dan ook alle aspecten van een bepaald vakgebied meegemaakt hebben. Ik vind dat je met je voeten in de modder gestaan moet hebben om een bepaalde job goed te kunnen uitoefenen. In mijn carrière heb ik vele collega's meegemaakt die theoretisch heel sterk waren, maar in de praktijk volledig door de mand zijn gevallen. De praktijk is toch altijd een stukje weerbarstiger dan de theorie.

U zal dan van mij ook géén uitgebreide theoretische verhalen horen, maar veel vaker a.d.h.v. praktijkverhalen en eigen ervaring uitvinden op welke wijze een probleem het beste aangepakt kan worden.

Op deze leest is dan ook mijn eigen onderneming geschoeid. Ik werk op basis van praktijkervaring, ondersteund door een flink stuk theoretische- en marktkennis. Verder heb ik een groot netwerk in de IT industrie opgebouwd. Ik heb gewerkt (en persoonlijke relaties opgebouwd) met bedrijven als Microsoft, HP, IBM, SAP, Oracle, Intel en vele anderen. Daarnaast heb ik nog een uitstekende relatie met Capgemini, de werkgever voor wie ik meer dan 16 jaar met heel veel plezier gewerkt heb.

Naast al deze ervaring zie ik mijzelf als een teamspeler, inspirator en volhouder.

Ervaring
Directeur/mede-eigenaar Marval Benelux
Marval is één van de leidende Service Management (ITIL) oplossingen. Marval Benelux is verantwoordelijk voor licenties, support en consultancy binnen Benelux. Het bedrijf telt 7 medewerkers. Periode 2010 tot 2012.

VP programmes Marsh Ltd Londen
Eindverantwoordelijk voor ontwikkeling alle projecten in Retail Advisory segment. Aansturing team van 5 project managers met in totaal 13 projecten. Gestationeerd in Londen, met IT afdelingen in Londen, Brussel en Parijs. Periode 2003-2004.

Business Development Manager
Business Development Manager Global Financial Sector Capgemini. 2003. Gezamenlijke business development met partners in de financiële sector. Relaties aangegaan en initiatieven opgezet met Sungard, I-flex Solutions, Business Architects International. Service Offering ontwikkelt op het gebied van international payments met Microsoft, HP en Intel. Initiatief genomen om samen met SAP een banking solution in de markt te zetten. Team van 10 medewerkers vrijgemaakt om in Waldorf aan deze oplossing te werken.
Alliance Manager Microsoft. Verantwoordelijk voor opzetten en aansturen gezamenlijk (Capgemini en Microsoft) team in 15 Europese landen, zo'n 60 personen. Ontwikkelen van diverse gezamenlijke Service Offerings op het gebied van Portals, Infrastructuur (W2K), e-Commerce, Market places (B2B), automotive (single car operating system) en telecom. Rapportage aan Microsoft Redmond en Capgemini Parijs. Periode 2000-2002.

Programma Manager
Informatie Beheer Groep (nu DUO) Groningen. Management van Europese aanbesteding ESB. Schrijven van project plan voor de implementatie van ESB op basis waarvan een Service Georiënteerde Organisatie (SOA) ingericht kan worden, m.n. ter voorbereiding op de realisatie van Nieuwe Studie Financiering. Periode 2005 - 2006. Vervolgens van 2006 tot 2007 programma manager voor het ontwikkelen van een nieuw studiefinanciering systeem.
Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontwikkelen en uitrol van nieuw financieel (Oracle Financials) ERP systeem over kerndepartement en alle ambassades/consulaten. Periode 1999-2000. Team van gemiddeld 45 medewerkers (met een topbezetting van 60 medewerkers), zeer groot budget.
Belastingdienst Douane. Ontwikkelen nieuw douane systeem genaamd Sagitta 2 t.b.v. de maatschappelijke doelstelling Nederland Distributieland. Periode 1997-1998, gemiddeld 50 medewerkers, project budget meer dan 20 miljoen gulden.

Project Manager
Backoffice integratie ANWB Touroperators. Ontwikkelen programma op basis waarvan de 6 touroperators hun backoffice integreren op basis van een multi brand front office. Periode 2005 tot 2010.
ABN-AMRO: 1998. Ontwikkeling van global financieel (netting) systeem. 25 projectmedewerkers en 1 Belgische subcontractor. Budget 7 miljoen gulden.
KLM Cargo: Uitrol van nieuwe IT en Applicatie infrastructuur voor meer dan 130 sites in meer dan 80 landen. Opzetten van gecentraliseerde Servicedesk. Periode 1995-1997. Project team van gemiddeld 25 medewerkers en 2 global subcontractors. Project budget van ca 38 miljoen gulden.

Offerte Manager
Een interne Capgemini management rol. Verantwoordelijk voor het managen van alle offertes welke in de periode 1994-1995 door de divisie Overheid van Capgemini zijn verstuurd. Vanzelfsprekend zelf diverse offertes geschreven.

Projectleider
Ontwikkeling en implementatie van diverse systemen voor de afdeling algemene zaken van het Ministerie van Onderwijs. Omgeving UNIX/Oracle in de periode 1992-1993

Informatie analist
Ruim 1 jaar, voor Ministerie van Onderwijs en de Belastingdienst

Analist/programmeur
Ruim 6 jaar, van 1985 tot 1991. In allerlei programmeertalen (Cobol, Fortran, Pascal, Uniface, Mimer) op veel verschillende platformen. Voor opdrachtgevers als Ministerie van Justitie, Belastingdienst, Peugeot/Citroen (PSA), Ministerie van Verkeer en Waterstaat (zowel ministerie als verschillende DG's)

Uitnodiging voor een rondje golf?
De business eens op een andere plaats bespreken? Ik nodig u graag uit voor een rondje golf. Ik ben zelf lid bij Golfclub Spaarnwoude, maar we kunnen natuurlijk ook op een andere baan spelen.

home | disclaimer | contact | copyright © BiTiS Consultancy | all rights reserved | webdevelopment: Datasign